Een van de hoogtepunten voor een jarig kind is het vieren van een kinderfeestje. Als ouder kun je soms echter wel wat hulp gebruiken bij het genieten hiervan. Belangrijk is in ieder geval om goed voorbereid te zijn. Daarom zijn hier wat tips voor het geven van een geslaagd kinderfeestje, waar zowel jij als je kind van kunnen genieten.

Origineel zijn

Veel ouders proberen bij het geven van een kinderfeestje met een zo origineel mogelijk idee te komen. Cake versieren, een knutselwerkje maken of naar het zwembad gaan, lijken steeds meer verleden tijd te worden. Ieder jaar wordt het lastiger om iets te verzinnen wat nog nooit eerder is gedaan. Maar wees getroost, dat is ook helemaal niet nodig. Kinderen genieten vaak meer van ‘gewone’ activiteiten dan volwassenen in kunnen schatten. Bovendien geeft het herkenning als een kind weet wat het kan verwachten op een kinderfeestje. Wees dus niet bang om de uitgenodigde kinderen lekker te laten kliederen met verf of een spel van vorig jaar nog eens te spelen, grote kans dat ze ervan genieten!

Voorbereiding

Ongeacht waar de keuze op valt, is het van belang de voorbereiding niet tot het laatste moment te laten zitten. Wanneer je het feestje helemaal zelf regelt, koop dan op tijd de benodigde spullen, plaats reserveringen en start met bijvoorbeeld het maken van snoepzakjes. Het bestellen van een kant-en-klaar kinderfeestje is natuurlijk ook een optie. Doe dit wederom niet te laat, in verband met verzendtijden. Het kan helpen om vooraf een beknopt draaiboek op te stellen. Dit hoeft uiteraard niet exact gevolgd te worden, maar zo heb je een idee van hoe lang alles ongeveer duurt. Het is verstandig om een kleine activiteit achter de hand te houden, mochten dingen sneller verlopen dan verwacht. Op deze manier voorkom je dat plotseling geen invulling meer hebt en de kinderen onrustig beginnen te worden.

Het moment van de waarheid

Met de voorbereiding goed op orde heb je tijdens het feestje de kans om alles in goede banen te leiden en het overzicht te behouden. Houd er rekening mee dat het niet precies zal verlopen zoals je had verwacht, het blijven kinderen. Dat hoeft de pret overigens helemaal niet te drukken. Het is juist leuk als de kinderen bijvoorbeeld veel langer knutselen dan verwacht, dat bevestigt alleen maar dat ze het naar hun zin hebben. Voor je het weet is het kinderfeestje weer voorbij en hebben jij, je kind en alle gasten een leuke tijd gehad.