De kinderen hebben vakantie en je wil graag leuke dingen met ze gaan doen. Een dagje naar een pretpark is een optie maar het is wel gelijk een behoorlijke hap uit je budget. Daarom willen je in deze blog wat ideeën en inspiratie geven voor leuke uitjes met de kinderen die niet zoveel geld kosten maar waar je wel net zoveel plezier aan beleeft.

Vakantie in zicht? Kijk het hele jaar door wat er in de buurt voor mogelijkheden zijn

Het is een heel eenvoudige tip. Als de vakantie in aantocht is of je wil in het weekend iets leuks gaan doen met kinderen, dan weet je vaak op het moment zelf niet zo snel iets te verzinnen. We hebben het dan vooral over leuke uitjes die weinig geld kosten. Het komt vaak voor dat je gedurende het jaar weleens iets tegenkomt waarvan je denkt: “hé dat is leuk ik wist niet dat dit er was in onze buurt of omgeving”. Maar nog vaker vergeten we dit soort dingen weer en verdwijnen ze naar de achtergrond.

Maak voor dit soort dingen een lijstje op je telefoon of maak een schriftje met waar je dit soort dingen in opschrijft. Ontdek je bijvoorbeeld dat er in de buurt een kinderboerderij zit waar je nog nooit eerder van gehoord had. Noteer dit dan. Weet je als de kinderen vrij zijn even geen leuk uitje te verzinnen wat weinig geld kost of helemaal gratis is pak dan het lijstje erbij en kies er iets vanuit om te gaan doen.

Bos, het park of naar het strand

Vakantie of een woensdagmiddag of weekend met mooi weer. Ga er lekker op uit. Je kan altijd naar het bos, een park of strand gaan. Qua budget hoeft dit niet veel te kosten( je kan je eigen eten en drinken meenemen) en de kinderen vermaken zich er meestal prima. Lekker struinen door het bos. Schelpen zoeken en zandkastelen bouwen op het strand of voetballen en picknicken in het park. Het zijn maar een paar ideeën voor een leuk uitje met de kinderen.

Een speurtocht in je eigen dorp of stad

Het vergt wel enige voorbereiding. Maar je kan tijdens je dagelijkse rit van bijvoorbeeld school of werk naar huis eens rondkijken naar wat leuke bezienswaardigheden of andere dingen die je kan gebruiken om in een speurtocht te verwerken.

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kan je de duur en de moeilijkheid ervan aanpassen. Schrijf of noteer een paar weken voor dat je de speurtocht wil gaan doen alvast wat dingen die je ervoor kan gebruiken.

Nog één tip controleer nog wel even kort van tevoren of alles nog wel klopt. Heb je bijvoorbeeld ergens een huis gezien die allemaal beren op de vensterbank heeft staan en heb je als opdracht tel hier al de beren? Controleer nog even of deze er überhaupt nog wel staan op het moment dat je de speurtocht met je kinderen wil gaan doen.